[VCSE-LevLista] Első (nem teszt) levél

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2010. Dec. 3., P, 00:00:18 CET


Kedves Felhasználók!



Szeretettel üdvözlünk a Vega Csillagászati Egyesület új levelezőlistáján!



A levelezőlistának jelenleg 79 tagja van. A levelezőlistára bárki küldhet közleményt, a levelet a



lista at vcse.hu<mailto:lista at vcse.hu>



e-mail címre kell küldeni. Nem regisztrált tagok küldeményei csak azután jelennek meg, ha azt az adminisztrátor (Dr. Csizmadia Szilárd) vagy a moderátorok egyike (Győrffy Ákos, Csizmadia Ákos) jóváhagyta. A beküldött leveleket a listatagok mindegyike megkapja. A következő webcímen:



http://vcse.hu/mailman/listinfo/lista



bárki szabadon módosíthatja a beállításait. Ugyanitt új tagok is feliratkozhatnak a listára (és, bár nem ezért hoztuk létre a listát, ugyanitt lehet leiratkozni is).



A legfontosabb, hogy a



http://vcse.hu/pipermail/lista/



webcímen a korábbi levelek archivuma folyamatosan elérhető. Ez nagyon hasznos lehet, ha valaki nem emlékszik egy dátumra, egy számra, egy csillag nevére, egy itt közölt információra - itt könnyen megtalálhatja. A levelezőlista elméletben a google-lel is kereshető.



Akik a korábbi levelezőlistán szerepeltek, azok automatikusan átkerültek az új listára, feliratkozniuk külön nem kell.



Listánkon a továbbiakban is amatőrcsillagászattal, távcsövekkel, asztrofotózással és vizualizálással, ismeretterjesztéssel, csillagászattal (az Univerzum keletkezésétől a Földön kívüli életig minden kapcsolódó témával), valamint az Egyesülettel kapcsolatos információkat kívánjuk megosztani, megvitatni, megbeszélni. A művelt emberekre jellemző vislekedési formák betartását kérjük! Ajánlott, hogy mindenki nézze át egy helyesírás-ellenőrzővel a levelét, mielőtt elküldi a listára - de lehetőség szerint kerüljük, hogy elgépeléseket felrójunk itt egymásnak. Nem gépírónő egyikünk sem legjobb ismereteim szerint...



Az Egyesület elnöksége 2010. augusztus 11-i ülésén Győrffy Ákost nevezte ki a levelezőlistánk moderátorának, akit távolléte, akadályoztatása, stb. probléma esetén Csizmadia Ákos helyettesít majd. Reméljük, nem lesz szükség közbeavatkozásukra. Ha mégis, először figyelmeztetnek magán-e-mailben, másodszor viszont hosszabb-rövidebb időre kitiltanak a hozzászólás lehetőségéből. Szükség szerint szabályokat alkotnak és azt az egyesületi honlapon elhelyezik. Fellebezni döntésük ellen nem lehet.



Remélhetőleg a lista mindanyiunk épülésére szolgál a továbbiakban is! Mindenkit biztatok minden olyan kérdés, felvetés, hozzászólás és válasz elküldésére, amely csak kicsit is kapcsolatos a csillagászattal - ettől válik élővé ez a fórum.



Üdvözlettel,

Dr. Csizmadia Szilárd

elnök

Vega Csillagászati Egyesület


More information about the Lista mailing list