[VCSE-LevLista] Támogasd a VCSE-t

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2011. Jún. 24., P, 17:39:03 CEST


Kedves Barátaim!

Két dologban kérném a segítségeteket.

Az első:
A VCSE "Csillafény-évek" címmel egy, jelen állás szerint 100 oldalas könyvvel fog megemlékezni az Egyesület megalakulásának 20. évfordulójáról. A kötet szerkesztője Csizmadia Ákos, szerzői között pedig számos egyesületi tagunk megtalálható; az Egyesület kronológiája mellett tartalmazni fog értékes és érdekes írásokat sok szerzőtől, amelyben visszaemlékeznek, hogyan is lettek ők amatőrcsillagászok. A szerzők a 20-tól a 60-as korosztályig mindenkit lefednek. A könyv várhatóan július közepén kerül nyomdába, egy-egy példányt a tagok - terveink szerint - ingyenesen megkapnak. A nyomdaszámla végösszege nem ismert, valahol 140 ezer Ft körül lesz.

Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy kisebb-nagyobb összegek felajánlásával segítsétek elő e nagyon értékes gyűjtemény megjelentetését. Azoknak a nevét, akik július 1-ig jelzik, mekkora összeggel szeretnék támogatni a kiadványt, meg fogjuk jelentetni a könyv egyik oldalán. Akárcsak pár száz Ft is nagy segítség! A támogatás tényleges befizetése elegendő, ha augusztus első napjáig megtörténik. Segítségeteket előre is köszönöm.

A második:

A Vega Csillagászati Egyesület július 30-a körül fel fogja engedni a jelenleg "Vega Magaslégköri Ballon Projekt"-névre hallgató sztratoszférikus léggömbjét. Ez a léggömb kb. 35 km magasságig fog felmenni (a pontos magasság sok minden függvénye, néhány km eltérés mindkét irányba elfordulhat majd). A léggömb magával visz egy fényképezőgépet, valamint különböző hőmérsékletmérőket és rádiódetektorokat. Tanulmányozni fogja egyes rádiójelek terjedését, de felvételeket is fog készíteni a Földről és a világűrről. A levegő sűrűsége ott már olyan ritka, hogy majdhogynem a világűrben járunk.

A projektet Győrffy Ákos elnökségi tagunk javasolta először, majd az elnökség tavaly dec. 27-én kérte fel Hegyi Norbert tagtársunkat a megvalósíthatóság tanulmányozására (ha máshonnét nem, VCSK-előadásaiból ismerhettek őt). Több helyről is kapunk kölcsönbe alkatrészeket.

A projekt teljes költsége hozzávetőleg 120 ezer Ft. Arra szeretném kérni azokat a tagtársainkat, akik tehetik, hogy egy kb. 4GB-os memóriakártya kölcsönzésével segítsék elő a munkát és a költségek csökkentését. (Ugyanis a memóriakártya csak erre a pár órára kellene, amíg a léggömb lebeg.) Ugyancsak szívesen elfogadunk pénzbeli adományokat - a felajánlók nevét honlapunkon megörökítjük. Itt is érvényes, hogy a pár száz forintos adománytól kezdve bármilyen kis  segítség sokat jelent!

Arra kérem azokat, akik tudnak ilyen kisebb-nagyobb adományokkal segíteni e két projekt megvalósításában, jelentkezzenek nálam e-mailben.

Köszönettel:
Csizmadia Szilárd
elnök, VCSE
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20110624/90f48fc6/attachment.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról