[VCSE-LevLista] Frissített levelezőlista szabályzat

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2011. Már. 6., V, 14:56:55 CET


Kedves Listatagok!

Az elnökség tagjai közül többen szükségét érezték a levelezőlista szabályainak további részletezésére. Az új szabályzat, amely mától hatályos elérhető a VCSE honlapján (http://vcse.hu/levlista.html), a főlapról pedig a "feliratkozás" menüből. Az új szabályzat főbb elvei a következők:


1. A listán a VCSE-t, a csillagászatot, az amatőrcsillagász mozgalmat érintő kérdések jelenhetnek meg.
2. A listán egymás személyét a listatagok negatívan nem minősíthetik. A listán kívülállók személyét sem lehet minősíteni faji, nemi, vallási hovatartozás alapján. Egyes népeket, népcsoportokat (és semmi más természetes emberi közösséget) nem lehet negatívan minősíteni.
3. A listatagok tartózkodjanak a politikai vélemény-nyilvánítástól, amennyiben az nem kapcsolódik a lista témájához.
4. A listatagok tartózkodjanak a feleslegesen hosszú idézéstől és aláírástól (ezek csak növelik a háttérzajt, érdemi információt nem hordoznak).
5. A listatagok hetenként egyszer kínálhatnak fel eladásra bármilyen, az amatőrcsillagászatban vagy a csillagászatban használt dolgot. Ugyanaz a felkínált dolog legfeljebb havonta egyszer jelenhet meg a listán.
Mindezen túl tilos a listán bármiféle reklám, ami nem érinti a lista tárgykörét. A listatagok által küldött levélben ugyanakkor megjelenhetnek az állandó aláírások, azaz a listataghoz köthető cég, cégek nevei, elérhetőségei, szlogenjei, rövid ismertetői. Az adminisztrátor figyelmeztetheti azt a listatagot, akinél az aláírás változékonysága, hossza, tartalma burkolt reklámra utal.
6. Az adminisztrátor első ízben a lista nyilvánossága előtti figyelmeztetéssel, majd a listatagság 1-től 30 napig terjedő felfüggesztésével, végső esetben a listáról való kizárással szankcionálja a szabályzat ellen, azonos tárgykörben vétőket.
7. A részletes szabályzat elérhető a VCSE honlapján.

Hozzászólásaitokat, leveleiteket továbbra is várjuk.

Üdvözlettel,
Csizmadia Szilárd
(elnök)
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20110306/9a17d057/attachment.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról