[VCSE-LevLista] a zalaegerszegi kamera képei

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2011. Okt. 17., H, 21:26:49 CEST


Kiegészítésképpen:

A www.vcse.hu<http://www.vcse.hu/> oldalon (Meteorok menüpont), Zelkó Zoli jóvoltából a másik két kamera képei is ott vannak, és azok sem tartalmazzák a denevéreket stb., csak a meteorokat. A három kamera ugyanazt a légtért figyeli, hogy a meteorok pályáit, leesési helyeit és Naprendszerbeli útjukat meg tudjuk határozni. Péter és Zoli mindennapos észlelései már több, mint 3000 meteort eredményeztek a legutóbbi egy évben, amelyek közül számos vagy egymással, vagy más kamerák adataival összevetve lehetőséget ad a pálya meghatározására.

Fontos, ahogy Péter is írta, hogy a videometeorok.hu-n minden ömlesztve van, néha felhők, madarak, repülők - máskor meg igazán érdekes eredmények.

Üdv,
Szilárd

________________________________
Von: lista-bounces at vcse.hu [lista-bounces at vcse.hu]" im Auftrag von "Bánfalvi gm [banfalvi54 at gmail.com]
Gesendet: Montag, 17. Oktober 2011 20:43
Bis: lista at vcse.hu
Betreff: [VCSE-LevLista] a zalaegerszegi kamera képei

Kedves Barátaim!
Az egyesületünk 1. számú video meteor kamerájának képeit online módban figyelhetitek a http://www.videometeor.hu/huvcse01 oldalon. Ezentúl a napi feldolgozást este 18 óra táján végzem, így az észlelési éjszakát követő estétől láthatjátok a http://www.vcse.hu/meteorok/videometeor_latest.html saját oldalunkon.

Mint ismeretes a videometeor oldalra az észlelést követő percben válogatás nélkül feltölti a gépen futó program az összeadott képeket. Ennek hátránya, hogy csak 50 képet fogad be az oldal, így a nem meteor képek kiszoríthatják az értékes felvételeket. (Volt olyan denevérgazdag éjszaka, amikor 600-800 észlelést rögzített a kamera.) A VCSE tárhelyére csak a postprocesszáláson átesett észlelések kerülnek.
Megértéseteket köszönöm!
Derült eget és szép csillagászati élményeket kívánok!
Bánfalvi Péter
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20111017/0e1aacc0/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról