[VCSE-LevLista] Egyesületi hírek + mai kép

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2011. Sze. 2., P, 11:21:31 CEST


TARTALOM:

[1] SZJA 1% eredmény
[2] Mai kép
[3] Őszi észlelőhétvége
[4] VCSK volt tegnap

[1] SZJA 1% eredmény

Kedves Tagtársak, Listaolvasók!

A Vega Csillagászati Egyesület, az APEH két nappal ezelőtti tájékoztatása szerint ebben az évben 182 020.- Ft-ot kapott a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból. Ekkora összeget korábban még nem kapott a VCSE SZJA 1%-okból, mint most, ez tehát új rekord. Erre a támogatásra nagyonis rá  vagyunk szorulva, mert a tavalyi és az idei nyári tábor, és egyes projektek (ballon, távcsővásárlás) rendkívül leapasztották az egyesületi kasszát!

Köszönjük szépen támogatásotokat, és mindenkinek köszönjük, aki segített az 1%-okat gyűjteni!

[2] Mai kép

2011. szept. 2.
http://apod.nasa.gov/apod
http://www.vcse.hu

A mellékelt mai képen az Európai Űrkutatási Ügynökség 3,5 méter tükörnyílású, Herschel nevű űrtávcsövének egyik újabb felvétele látható a Dél Keresztje csillagkép irányában egy két fokos területről. Az infravörös tartományban készült felvételen csillagkeletkezési területek, a csillagközi por és gáz sugárzása tanulmányozható olyna hullámhosszakon, amiket szemünkkel nem látunk.

[3] Őszi észlelőhétvége

2011. okt. 29-31-ére (szombat-hétfő) két éjszakás észlelőestet tervezünk. Jelentkezni már most lehet, jövő héten kiderülnek a részletek is. Eddig öt fő jelezte érdeklődését, de várjuk a további jelentkezéseket is. A hétfői nap várhatóan munkaszüneti nap lezs - tud erről valaki valamit?

[4] VCSK volt tegnap

A tegnapi VCSK-n végül is hatan vettünk részt - minden évkezdet nehéz, minden szeptemberben kevesen vagyunk (a tavaly szeptemberi VCSK-n csak hárman voltunk, az átlagos 10-15 fős látogatottsággal szemben). Némi technikai jellegű késedelemmel indult az összejövetel ráadásul - ez jórészt az én hibám volt (pár percet elkéstem, elnézést kérek utólag is). Reméljük, a következő havi VCSK-n már ismét a régi időkre emlékeztetően sokan veszünk részt. A most már rendszeres tapasztalatok miatt lehet, a szeptemberi VCSK-kra nem a hónap legelején fog a jövőben...

Az októberi összejövetelről időben tájékoztatunk mindenkit. A tegnapi VCSK diáit és az előadás hangos változatát a napokban feltesszük a honlapra.

Üdvözlettel,
Csizmadia Szilárd (elnök)
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20110902/e3226e0b/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Herschel.jpg
Type: image/jpeg
Size: 369534 bytes
Desc: Herschel.jpg
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20110902/e3226e0b/attachment-0001.jpg>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról