[VCSE-LevLista] Észlelőhétvége, kérm, jelentkezzetek rá

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Ápr. 6., P, 15:50:08 CEST


És az előző e-mailben ígért kép most már tényleg csatolva...

________________________________
Von: lista-bounces at vcse.hu [lista-bounces at vcse.hu]" im Auftrag von "szilard.csizmadia at dlr.de [szilard.csizmadia at dlr.de]
Gesendet: Freitag, 6. April 2012 15:46
Bis: lista at vcse.hu
Betreff: [VCSE-LevLista] Észlelőhétvége, kérm, jelentkezzetek rá

Kedves Barátaink!

A közgyűlést követően indulunk tagtársaink autóival, az ő segítségüknek köszönhetően Zalalövőre, az észlelőhétvégére. Az észlelőhétvége április 28-án (szombaton) este 7 órától kezdődik, és április 30-án, délelőtt (mondjuk 10 vagy 11 órakor, álmosságtól függően) fejeződik be. 25 cm-es Newton-távcső, 13 cm-es MC-távcső mindenképpen ott lesz, de talán még ennél is több, ha hoztok saját műszert. Lehet vizualizálni, fotózni, CCD-zni, a készített képeket hazavinni stb. Akinek valami sjaát kívánsága van, hogy azt nézzük meg, szóljon, és ha a horizont felett van z égitest, arrafelé fordul majd a távcső. Nappal szeretnénk meglátogatni a közeli Hegyhátsáli Csillagvizsgálót (a program egyeztetés alatt van), illetve jókat beszélgetni, ismereteinket kicserélni, játszani.

A szállásban legfeljebb 10-12 fő tud saját hálózsákjában megaludni: a szállás ugyanis Bánfalvi Péter tagtársunk faháza, amelybe kedvesen meghívott minket észlelni erre a hétvégére (két éjszaka). Korábban itt már többször nagyon jókat észleltünk, sok mindent láttunk (főleg galaxisokat és halvány üstökösöket), tehát tudjuk, hogy az ég és a kilátás nagyon jó. Saját sátorban azonban a faházon kívül is lehet aludni (ekkor a hálózsák még inkább ajánlott).

Első este egy házi készítésű vacsorával kedveskedik nekünk vendéglátónk, amit előre is köszönünk. A többi étkezéséről viszont mindenki maga gondoskodik.

Részvételi díj VCSE-tagok számára nincs, a nem tagok számára 500.- Ft (ami éppen az éves tagdíj kedvezményes összege...)

Jelentkezni ápr. 26-ig kell a vcse at vcse.hu e-mail címen. Ebben kérném megadni a neved, telefonszámod, és azt, hogy a két éjszaka közül melyikre jössz (mindkettő, egyik, másik, egyik sem). Írjad meg, hozol-e távcsövet (ha igen, milyet), kocsival jössz-e vagy mi vigyünk Egerszeg és Zalalövő között, ha kocsival jössz, hány embert fuvarozásában tudsz segítséget nyújtani stb.

Reméljük, a korábbi és a tavaly őszi észlelőhétvége után ismét egy sikeres hétvégét tudhatunk majd magunk mögött, amire nagy szeretettel várunk mindannyiotokat! Kedvcsinálónak küldök egy képet, amit tavaly csináltunk az észlelőhétvégén Káváson.

Üdvözlettel:
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120406/75368d9b/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: M57_LRGB_png.png
Type: image/png
Size: 420231 bytes
Desc: M57_LRGB_png.png
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120406/75368d9b/attachment-0001.png>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról