[VCSE-LevLista] Kulin-vetélkedő, 3. forduló

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Ápr. 15., V, 17:04:43 CEST


Szervusztok!

A Hydra257 csapat a 3. fordulóban a megszerezhető 60 pontból 51-et szerzett meg! Gratulálunk a csapatnak (Ódor Zsófia, Oláh Patrícia és Balogh Lilla). A feladatok kifejezetten nagyon nehezek voltak. A legtöbb csapat a harmadik fordulót fel is adta, így nulla pontosak voltak. De hát ez a verseny nem a csillagászat népszerűsítéséről szól a 3. fordulóban és a döntőben, hanem a Nemzetközi Csillagászati Diákolimpiára utazók kiválasztásáról... (Ez jövőre lesz Brazíiliában - a csapatot motiválhatja, hogy oda utazhatnak nem a saját pénzükön :-))

A tíz legjobb csapat között van egy pécsi (172,5 ponttal ők nyerték meg a három levelezős fordulót), három soproni (a 2-4. helyen, azonos, 165,5-165,5 ponttal: nyilván ugyanaz a felkészítő tanár és összedolgoztak a feledatok megoldásához, de ez szerintem - levelezős játékról lévén szó - szabályos), egy budapesti (164 pont), a mi zalaegerszegi csapatunk áll a 6. helyen (162,5) pont, egy kecskeméti (150,5 pont), a hetedik csapat ismét pécsi (150 pont), a nyolcadik és a kilencedik csapat budapesti, illetve érdi (142,5 és 117 pont). A többiek nem jutottak a szóbeli döntőbe, ami Budapesten, az ELTE Csillagászati Tanszékének planetáriumában lesz jövő hét szombaton.

A Hydra257-ben lévő egyesületi tagtársainknak gratulálok, a felkészítők tudják, hogy nagyon keményen kellett ehhez dolgozniuk, és kifejezetten rengeteget tanultak e három forduló alatt csillagászatból!

Bármi is lesz a döntőben elért helyezésük (végül is arra készülni ilyen rövid idő alatt lehetetlen, legfeljebb a lexikális ismereteket lehet gyarapítani olyan sebességű olvasással, mint az őrülteké), a cél a döntőbe jutás volt, és az, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk. Mivel ezt 100%-osan teljesítette a csapat, máris nagyon elégedettek vagyunk! Hiszen január óta távcsöveztek, dolgoztak, küldtek be feladatokat a lányok.

A drukkolás most már a lista olvasóin múlik...

Addig is egy nagy gratuláció a csapattagoknak!
Üdv:
Szilárd


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120415/bccdf185/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról