[VCSE-LevLista] Hamuszürke-fény és információ

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Ápr. 25., Sze, 14:31:26 CEST


Kedves Barátaim!

Hamuszürke-fény:
A mellékelt képen a Hold hamuszürke fénye látható. Akár szabad szemmel is észlelhető, észrevehető! Lehet fotóni és bármilyen távcsővel nézni, akár binokulárral is.

A napokban újhold után leszünk, így a hamuszürke fény a Holdon jól fog látszani. Érdemes lenne észlelni, hiszen bármivel látszik, szemmel is. Az észlelés módja itt van leírva: http://vcse.hu/vega/vega90/v90_4.html . Örülnék, ha minél többen megnéznétek esténként a Holdat és a hamuszürke fényét, és beszámolnátok róla, milyen volt. Miért? Mert érdekes, szép látvány, meglepő is, és ráadásul kissé segít megérteni az ilyen észlelés a Föld légkörének működését, tisztaságát.

Információ tagtársaknak:
Ha elveszett a jelszavad vagy letörölted, akkor írj a vcse at vcse.hu-ra, és kiküldjük a jelszót megint. Még szonbat 14:15-ig lehet online részt venni a VCSE-tisztségviselők megválasztásában, akiknek mandátuma 2012-14-re szól majd. (A választás titkos, így csak azt látjuk, ki szavazott, de azt nem, kire - a végeredményt csak szombaton tudjuk meg! Eddig 18-an adták le szavazataikat.)

A szombati és hétvégi programok ott vannak a www.vcse.hu<http://www.vcse.hu/> honlapunkon, kérjük, vessetek rá egy pillantást. Szeretettel várunk mindenkit!

Üdv:
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120425/6d6fa961/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ashen.jpg
Type: image/jpeg
Size: 135020 bytes
Desc: ashen.jpg
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120425/6d6fa961/attachment-0001.jpg>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról