[VCSE-LevLista] Jó hírek, letölthető anyagok

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Feb. 15., Sze, 21:55:18 CET


Kedves Barátaim!

A VCSE háromtagú, Hydra257 névre hallgató csapata: Ódor Zsófia, Oláh Patrícia, Balogh Lilla (felkészítő tanár: Bánfalvi Péter), az 5. Kulin Csillagászati Vetélkedő I. (levelezős) fordulójában a megszerezhető 60 pontból 55,5 pontot megszereztek (92,5%-os teljesítmény, ez az iskolában is ötös). Az átlagos teljesítmény 73% körül volt csak. Ha jól néztem a http://www.bajaobs.hu/kulin/megoldasok_II_1/KulinII_1ford_eredmenyek.html oldalon lévő táblázatot, akkor csak négy csapat ért el ennél jobbat (az első 57 pontot). Ez nagyon szép, szívmelengető eredmény! Gratulálunk a csapatnak, és őszintén reméljük, hogy a következő két fordulóban is kitartanak a lányok, és bejutnak a három forduló eredménye alapján talán az ország legjobb tíz csapatába. Drukkoljatok nekik!

A mai VCSK-n 13 fő vett részt, ami szép létszámnak számít. Hegyi Norbert jól összefogott, tömör, mégis rengeteg részletet és érdekességet tartalmazó előadást tartott, amin érződött, hogy mennyi türelmes, aprólékos munka van belefektetve. Az előadás diái itt elérhetők és letölthetők:

http://www.vcse.hu/hege/vcsk_20120215.pdf

(Vigyázat, 18 MB!)

Továbbá felhívom a figyelmet a Cr 70, a Vénusz és a Jupiter észlelési lehetőségeire,a minek tudnivalói honlapunkon (www.vcse.hu<http://www.vcse.hu/>) megtalálhatók.

Kérlek Titeket, hogy az április 28-i közgyűlést, az ápr. 28-30-i zalalövői észlelőhétvégét, és az aug. 11-18-i nyári tábort írjátok bele a naptáratokba, és próbáljatok meg eljönni rájuk, ha tudtok!

Üdvözlettel, és derült egeket kívánva:
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120215/ddc2ae92/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról