[VCSE-LevLista] Meghívó nyári táborba

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Jún. 1., P, 11:57:18 CEST


Kedves barátunk!


Szeretettel meghívunk idei nyári táborunkba, ami aug. 11-18. között lesz Sármelléken, Zala megyében. A részleteket alább közöljük. Reméljük, tudunk ott találkozni, és ismét egy remek hetet töltünk el együtt!


Kérjük tanár kollégáinkat, hogy érdeklődő diákjaik figyelmét legyenek szívesek a táborra felhívni.


Érdeklődő barátaidat is szeretettel látjuk!


Üdvözlettel,


Csizmadia zilárd

elnök, VCSE

-----------------------------
Időpont: 2012. augusztus 11-18.
Helyszín: Sármellék.
Korai jelentkezés (2011. június 25-e előtt!) esetén a részvételi díjak jelentősen kisebbek!

Idén is kedvezményesen táborozhatnak érdeklődő fiatalok a Vega Csillagászati Egyesület, a Zala megyei TIT Öveges József Szakképző Egyesület, az Albireo Amatőrcsillagász Klub és az MCSE Zalaegerszegi Csoportja nyári amatőrcsillagászati táborában. A táborba minden érdeklődőt szeretettel várunk. A táborban 25 cm-es, 20 cm-es, 13 cm-es, 11 cm-es, 10 cm-es, 7 cm-es távcsövekkel észlelünk, CCD-zünk, vizualizálunk. Észleljük a Perseidák maximumát és leszálló ágát is. Kirándulunk a közeli berekben (itt forgatták a Tüskevár c. legendás filmsorozat sok jelenetét, a regény is itt, a falu mellett játszódik eredetileg!), hajózunk a Balatonon. A kezdő és középhaladó észlelőknek szól a tábor, vagy azoknak, akik mindössze saját szemükkel akarják látni az égboltot és belenéznének távcsőbe, mert nekik nincs. Tudnivalók:


Szállás: 12 főig a házban, a következő 12 főnek saját sátorban.

Étkezés: ebéd és vacsora a közeli (10 perc gyalog) étteremben. Éjféli: tea és zsíros/vajas kenyér.

Részvételi díjak:
- az első öt VCSE-tag jelentkezőnek: 15 000.- Ft.
A később jelentkezőknek:
Június 25-e előtt: a fenti egyesületek tagjainak 16 000.- Ft, másoknak 18 000.- Ft (kőházban)
Június 25-e után: a fenti egyesületek tagjainak 18 000.- Ft, másoknak 20 000.- Ft (kőházban)

Június 25-e előtt: a fenti egyesületek tagjainak 14 000.- Ft, másoknak 16 000.- Ft (sátorban)
Június 25-e után: a fenti egyesületek tagjainak 16 000.- Ft, másoknak 18 000.- Ft (sátorban)

Étkezés nélkül a fenti egyesületek tagjainak a részvételi díj 6000.- Ft, másoknak 8000.- Ft.

További részletekkel, részletes programokkal később jelentkezünk.

Jelentkezni máris lehet a vcse at vcse.hu címen. A jelentkezés akkor lesz végleges, ha a részvételi díj befizetésre kerül.

A táborban előadni, (amatőr/csillagászati) eredményeiket, fotóikat bemutatni vágyókat szívesen várunk. Kérjük, jelentkezzetek folyamatosan a vcse at vcse.hu e-mail címen.

VCSE-tag házastársa, gyermeke, testvére, unokatestvére ugyanazon az áron jöhet táborba, mintha tag lenne. VCSE-tagok 14 év alatti gyermekeinek 1000.- Ft kedvezményt adunk, 3 év alatti gyermeke után nem kell részvételi díjat fizetni. Napidíjat lehet fizetni, ennek összegét később közöljük.

Korai jelentkezés egészen 2012. június 25-ig lehetséges. Korai jelentkezés esetén a részvételi díj kisebb! (Ld. fentebb) A korai jelentkezés kizárólag akkor érvényes, ha a Vega Csillagászati Egyesület Zalavölgye Takarékszövetkezetnél vezetett 75500258-10819342-00000000 számú bankszámlájára legkésőbb 2012. június 26-áig megérkezik a részvételi díj, vagy a Vega Csillagászati Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 8. címre rózsaszín postautalványon addig feladásra kerül!
Kései jelentkezés egészen 2012. július 26-ig lehetséges. Kései jelentkezés esetén a befizetési határidő 2012. július 28-a; a részvételi díj fizetése a fentiekben leírt módon történhet.
Elkésett jelentkezés (amennyiben van még betöltetlen hely) július 28-a után, sőt magában a táborban is lehetséges. Ekkor a részvételi díj megegyezik a kései jelentkezés részvételi díjával, de a részvételi díjat készpénzben a táborban kell befizetni a táborvezetőnek.

Jelentkezni kizárólag e-mailben lehet, a vcse @ vcse.hu e-mail címen. A jelentkezés akkor érvényes, ha a részvételi díj befizetésre vagy banki átutalásra került.

Fenntartjuk a jogot a jelentkezés visszautasítására, amennyiben a tábori létszámkorlát (24 fő) betelt.

A részvételi díj magában foglalja a teljes ellátást (szállás és napi kétszeri meleg (ebéd, vacsora) étkezés, valamint éjféli tea), valamint a nappali előadásokon és az éjszakai észleléseken való részvétel programját. Az immár 22. alkalommal megrendezett táboron főleg 14-18 éves középiskolások és 18-28 éves egyetemistákat, fiatalokat várunk. A jó társaság, a különleges hangulatot árasztó dimbes-dombos zalai táj, az ország legkiválóbbjai közé tartozó égboltminőség egyaránt garantálja a remek nyári időtöltést. Az érdeklődők a vcse at vcse.hu címen jelentkezhetnek, illetve a VCSE honlapján találhatnak további részleteket.

A táborba a szervezők elvisznek GoTo-s mechanikára szerelt 25 cm-es Newton- illetve 12,7 cm-es Makszutov-Cassegrain-távcsővket, illetve egy 7 cm-es refraktort, valamint egy CCD-kamerát. Ezen felül a résztvevők által hozott távcsövekkel lehet még észlelni.

A tábor fő programja: vizuális mély-ég észlelések éjfél előtt, majd (ahogy a radiáns magasra emelkedett) a Perseida-meteorraj maximum előtti aktivitásának megfigyelése vizuális módszerrel, illetve aki nem akar részt venni ezekben a megfigyelésekben, az folytathatja vizuálisan vagy CCD-vel a mélyegek, éppen látható bolygók, üstökösök stb. megfigyelését.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120601/5409a97b/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról