[VCSE-LevLista] Vénusz-átvonulás 9 nap múlva, júnoius 6-án

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Május. 28., H, 20:16:48 CEST


Szervusztok!

Már csak kilenc nap van hátra a június 6-i (szerdai), kora reggeli (napkeltétől látható) Vénusz-átvonulásig. Részletes információk a http://www.vcse.hu/observations/venusz2012.html weboldalon láthatók. Az ott közöltek szerint örömmel várunk minden észlelést ide a listára, és a VEGA-ba is! Fotókat készíteni nagyszerű dolog lenne (azért legalább 300 mm-es teleobjektív kell egy jó képhez, vagy még hosszabb fókuszú műszer; a kivetített kép fotózása is hasznos, szép!) A megfigyelés szabad szemmel, távcsővel egyaránt elvégezhető, ha van valamilyen fénycsökkentő eszköz (napszűrő), amivel a Nap fényességét a biztonságos szintre le lehet csökkenteni.

Bánfalvi Péter a napokban közölni fogja az egerszegi megfigyelés helyszínét, időpontját. Környékbelieknek a részvételt nagyon javasoljuk: munkába menet vagy iskolába menet előttről! Mivel a kilépés kb. 7 órakor lesz, az iskolai tanítás meg nyolckor kezdődik, nem hiszem, hogy most tudunk iskolai kikérőket írni (max. az első óráról, de miért is, milyen indokkal?).

Közelgő határidők:
Június 21.: ifjúsági cikkírói pályázat benyújtása.  http://www.vcse.hu/tabor/tabor2012/palyazat.html
Június 25.: a nyári táborra történő korai (kedvezményes) jelentkezés határideje http://www.vcse.hu/tabor/tabor2012/tabor2012.html

Üdvözlettel,
Szilárd


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120528/0d5c84e7/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról