[VCSE-LevLista] SZJA 1% felajánlása

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Feb. 9., Szo, 11:07:42 CET


Kedves Barátaink!

Kérünk Titeket, hogy a 2013-as adóbevallási időszakban gondoljatok a Vega Csillagászati Egyesületre is, amikor személyi jövedelemadótok 1%-át felajánljátok! Adószámunk: 189 537 21 - 1 - 20. Az 1%-ok nagyon fontos szerepet töltenek be gazdálkodásunkban, ezekből támogatjuk a nyári tábori részvételeket, műszereket és a távcsövekhez kiegészítőket veszünk, ebből tartjuk fenn leginkább az Egyesületet. (Az Egyesület egyetlen tisztségvisleője sem részesül semmilyen juttaásban, mindannyian ingyen és önkéntesen látjuk el vállalt feladatainkat, és mi is befizetjük a tábori részvételi díjakat stb.) A felajánlás tudnivalóinak részleteiről itt lehet olvasni:

http://www.vcse.hu/about/1.html

A rendelkező nyilatkozatot is onnét lehet letölteni, és tetszés szerinti példányban ki lehet nyomtatni. Aki elektronikusan vall be adót, vagy munkáltatója készíti el adóbevallását, adja neki a rendelkező nyilatkozatot. Kérünk Titeket, hogy ha közületek néhányan nem fizetnek adót, kinek-kinek szülője, testvére, munkatársa, barátja, szomszédja stb. valószínűleg fizet, és nagy részük sajnos nem ajánlja fel senkinek adója 1%-át (adófizetőinknek hozzávetőleg 60-70%-a senkinek nem adja, így a nagy állami pazarló kalapba kerül ez a fel nem ajánlott rész, itt meg azért ellenőrzött, a honlapon, közgyűléseken és a VEGA-ban az utolsó forintig ismertetett módon lesz elköltve - az Egyesületre.) Kérjük, segítestek az 1%-oknak a gyűjtésében!

A gyógyászatból ismeretes, hogy a legtöbb betegséget olcsóbb megelőzni, mint gyógyítani. De nemcsak a betegségekkel van így, hanem számos más dologgal is. Pl. aki kutyákat ver ki az utcára, vagy aki virágokat tapos le a mezőn, vagy szemetel, vagy nem törődik a klímaváltozással, vagy aki veszélyesen építkezik, az leginkább azért teszi, mert nem eléggé intelligens. Ha kissé többet tudna a világról, akkor másképp is nézne rá. Ekkor pedig ezek, és sok más hasonló probléma sem lépne fel. A csillagászatért tehát nemcsak azért érdemes felajánlani az 1%-okat, hogy a hobbinkat támogassuk, hanem azért is, hogy az Univerzum szépségeit több emberrel ismertethessük meg, főleg fiatalokkal, akik az egész Univerzumot megismerve, kozmikusan gondolkozva egész másképp tekintenek majd a köznapi problémákra is - egy jobb, műveltebb, intelligensebb világot alkotva ezáltal lassan-lassan. Problémáink nagyobb része az önismeret és a (kozmikus) környezetismeret hiányából fakad...

Ez az e-mail továbbküldhető, megosztható, a minél több 1% összegyűjtése érdekében. Kérjük, segítsetek ezzel is.

Üdvözlettel,
a VCSE elnöksége nevében
Dr. Csizmadia Szilárd
csillagász, a VCSE elnöke
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130209/f3d3c7b4/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról