[VCSE-LevLista] Meteorkeresési videó

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Feb. 24., V, 13:13:58 CET


Szervusztok!

Sokat foglalkozom ezzel az oroszországi meteoroiddal, de nem véletlenül. 1491 sérült egy csillagászati esemény miatt, és egy ekkora bolida becsapódása önmagában is ritka, talán 10-100 évente előforduló, rendkívüli esemény!

A BBC egy remek, 2 perc 35 másodperces tudósítást tett fel a netre arról, hogyan keresik és találják meg a meteoroit-darabokat a hóban. Eszerint már több, mint ezer darabocskát találtak! A legnagyobb is csak 2-3 cm-es. Maga a riporter is négy darabot talált néhány perc alatt - nyilvánvalóan nagyon sok részre esett szét ez a törékeny meteorit (valószínűleg ez szerencsés körülmény volt, mert ha egyben éri el a talajt, rossz helyen, akkor túl nagy krátert vág és nem csak sérültek vannak). A videó itt érhető el:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21552923

Angolul nem tudóknak is érdemes végignézni ezt a rövid riportot. A videók remekül bemutatják nekünk is, hogy ha télen, hóban akarunk meteoritot keresni, akkor mit kell keresnünk, és hogyan kell kiásni, hogy ne vesszen el a hóban még jobban.... (Zsófi, Hege, Nektek ez kötelező anyag! :-))

Kellemes szórakozást:
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130224/145c24f7/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról