[VCSE-LevLista] Verseny

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Jan. 7., H, 15:19:06 CET


Akit ez erdekelne, kerem, jelentkezzen nalam!
_____________________________________
Felhívás nemzetközi középiskolás diákversenyen való részvételre
Az Odysseus-verseny 14 és 18 év közötti diákokat szólít meg az Európai Unió bármely országából: tudásuk, kreativitásuk és kritikai gondolkodásuk alapján hozzanak létre az űr kutatásával kapcsolatos projektmunkákat. A részvételre vállalkozó diákok 2-5 tagú csapatokat alkotva indulhatnak a versenyen, tevékenységüket pedig 1 tanár segíti. A csapat egy digitális formátumú projektmunkával (pl. honlap, animáció, videófilm, számítógépes játék, stb.) indulhat a következő három kategóriában:
1. Naprendszer
2. Űrhajózás - globális együttműködés
3. Az élet párhuzamos fejlődése
A benyújtott pályaművel kapcsolatban egyetlen kikötés, hogy digitális formátumban kell leadni, mellette egy összefoglalóval, ami részletezi a projekt gondolati hátterét (ennek az összefoglalónak a pontos formátumát a versenyszervezők fogják megadni).
Az Odysseus-verseny két fordulós megmérettetés lesz: elsőként nemzeti szinten történik a pályázatok összegyűjtése és minősítése. Pályamunkákat 2013. január 15-éig lehet benyújtani. A nemzeti zsűrizést követően a kategóriánkénti győztesek részt vesznek a nemzetközi döntőben, amihez el kell készíteni a projektleírást és összefoglalót angol nyelven is. A döntő fordulóban minden egyes kategóriában az egyedi országok képviselői közül lesz kiválasztva a verseny három nyertes csapata, akik egy életre szóló élménnyel fognak gazdagodni a hollandiai Space Expo rendezvényén 2013 tavaszán, ahol átvehetik jutalmukat.
A program honlapján további információk angolul: www.odysseus-contest.eu<http://www.odysseus-contest.eu/>. Itt lehet regisztrálni a csapatokat a hivatalos részvételhez és részletes leírások segítik a pályázókat.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130107/59ab0488/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról