[VCSE-LevLista] Egyesületi hírek

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Jan. 20., V, 14:25:50 CET


Kedves Listatagok!

Elöljáróban kérem a tagtársakat, hogy e-mail cím, skype-cím, telefonszám vagy lakcímváltozás esetén legyenek szívesek a változásról a VCSE-t értesíteni a vcse at vcse.hu e-mail címen!

1./ Az Egyesület honlapján (www.vcse.hu<http://www.vcse.hu>), az "Almanach" menüpontban találhatjátok meg a 2013. évre szóló csillagászati kalendáriumunkat. Érdemes letölteni, elmenteni, sőt, kinyomtatni és kezetek ügyében lévő helyen tárolni. Tartalmazza a 2013. év legfontosabb csillagászati jelenségeit, látnivalóit, stb. Minden amatőrcsillagásznak jó szolgálatot tesz! Az online kalendárium ingyenes.

2./ Idei közgyűlésünk 2013. április 13-án (szombaton) lesz 12.45 órai kezdettel Zalaegerszeg, Dísz tér 7. sz. alatti TIT-irodában. Ha a tagok 50%-a nem jelenne meg sem személyesen, sem skype-on, akkor a határozatképtelenség miatt tartandó megismételt közgyűlésre ugyanott, változatlan napirenddel, 13.00 órától kerül sor. A program:

12.45-14.00: közgyűlés (1.) Elnöki megnyitó, 2.) Elnökségi beszámoló, 3.) Tagdíjak meghatározása, 4.) Hettyei János díj odaítélése és átadása, 5.) Egyebek.)
14.00-14.20: szünet
Előadások:
14.20: Nagy Viktor: Az űrbányászat perspektívái.
15.00: Csizmadia Ákos: A (1441) Bolyai kisbolygó nevéről

További előadásokra van még lehetőség, ha valaki szeretne előadni, kérem, jelentkezzen a vcse at vcse.hu e-mail címen!

Az elnökség úgy döntött, hogy Pető Zsoltot ajánlja a közgyűlésnek, mint akinek a Hettyei Díjat ítéljük oda, évtizedes megfigyelőtevékenységéért, elsősorban meteorészleléseiért. Honlapja címe: www.bootesvoid.com.<http://www.bootesvoid.com.>

A tavaszi észlelőhétvégére is ekkor kerül sor. Vagy egyéjszakás lesz (ekkor 13/14-én tartjuk), vagy kétéjszakás (ekkor 12/13-án is észlelünk), erről majd még késübb döntünk. Az észlelőhétvége kiváló alkalmat kínál a Messier-maraton teljesítésére (mind a 110 objektum egy éjszaka alatt való megtekintésére), mind az akkoribban látszó fényes Pannstars-üstökös megfigyelésére!

3./ Nyári táborunk várható időpontja: aug. 6-13.

4./ Kérjük, támogassatok minket személyi jövedelemadótok 1%-ának a VCSE javára történő felajánlásával! Adószámunk: 189 537 21 - 1 - 20. A felajánlás módjairól, és hogy mire használtuk az 1%-ot, itt lehet olvasni: http://www.vcse.hu/about/1.html . Ha konkrétan Te nem is fizetsz jövedelemadót (vagy akár ha igen), szüleid, barátaid, gyerekeid, szomszédaid, munkatársaid is felajánlhatják a VCSE javára az 1%-ot. Ez az egyik legfontosabb bevételi forrásunk, amely nagyon komolyan segíti az Egyesület működését.

5./ Az elnökség december 27-én tartott ülést, a jegyzőkönyvet az érdeklődők a http://www.vcse.hu/about/dokumentumok.html oldal alján találják meg.

6./ A tagdíjak befizetési határideje január 31-e. Kérünk Titeket, hogy támogassátok a VCSE tevékenységét tagdíjatokkal is. Az ifjúsági tagok 500.- Ft tagdíjat fizetnek egy évre, a rendes tagok pedig választhatnak 500.- Ft, 2000.- Ft vagy tetszés szerinti nagyobb összeg közül, hogy éppen mennyivel szeretnék (vagy tudják) a VCSE-t támogatni. A családi és egyéb tagdíjkedvezményekről a http://www.vcse.hu/about/tag.html oldalon lehet tájékozódni. Ugyanott van leírva, hogyan, milyen számlaszámra lehet a tagdíjat befizetni.

A kérés szól a régi tagok felé, hogy ha még nem tették volna meg, akkor legyenek szívesek újítsák meg tagdíjuk befizetésével tagságukat 2013-ra is. Akik pedig olvassák ezt a levelet, de még nem egyesületi tagok, őket is invitáljuk a VCSE-be: itt egy baráti, sok magyar társszervezettel együttműködő klubról van szó, képzett tagtársakkal lehet csillagászati kérdéseket felvetni, megvitatni, szabadon és emberi hangnemben. Ahogy a tapasztalt, képzett, sokat észlelő amatőrcsillagászok cserélnek itt tapasztalatot és ismereteket, információkat, ugyanúgy a kezdőket is bátorítjuk, és barátilag segítjük őket. Számunkra mindenki fontos, aki érdeklődik az égbolt iránt.

A tagsággal kapsz és adsz. A tagdíjaknál nagyobb összegű kedvezményeket adunk a nyári tábori részvételi díjból a tagoknak, könyveket és távcsöveket lehet kölcsönözni, a tagok kapják a VEGA-t, egy színvonalas és érdekfeszítő csillagászati körlevelet, értő és jó hangúlatú közösségbe kerülsz, részt lehet venni csillagászati ismeretterjezstő előadásokon, és lehet együtt terveket szőni. De adsz is: a tagdíjból támogatjuk a csillagászati cikkírói pályáuat nyerteseinek tábori részvételét, a megyei levelezős csillagászati diákvetélkedő győzteseinek jutalmazását, és még sok mindent, ami fontos a csillagászati-amatőrcsillagászati utánpótlás neveléséhez, a fényszennyezés elleni küzdelemhez stb. Kérjük, legyél Te is tag!

Üdv,
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130120/04c842bc/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról