[VCSE-LevLista] Meteorittapogatás és meteoritvásárlás a közgyűlési előadások végén

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2014. Ápr. 24., Cs, 23:00:14 CEST


Szervusztok!

Tekintettel a programpont különlegességére, és hogy ilyen nem volt nálunk még, megengedem magamnak a reklámozást. A május 2-i VCSE-közgyűlést követő legutolsó előadást követően, Hegedüs Tibor barátunknak köszönhetően, a 2013. évi cseljabinszki meteorithullásból, és a 2010. évi kassai meteorithullásból származó meteoritdarabokat lehet megtekinteni, lefotózni.

Ezt követően Tibor kollekciójának egyes más darabjait lehet megvásárolni, az érdeklődők a hege at electra.bajaobs.hu címen jelezhetik előre az igényeiket, illetve hozzanak magukkal készpénzt a fizetéshez.

Már 1200 Ft-tól is kaphatóak érdekességek - de természetesen az ár a mérettől erősen függ. Az olcsóbb meteoritdarabok pici szemcsék, ill. pl. a kínai Nantan-meteoritból származó törmelékek. A valamennyire már mutatós darabok 3000-4000 Ft körül vannak, 5-6000 körül már izgalmas vasmeteoritokat is lehet kapni. Pl. olyanokat, amik a Widmanstatten-féle rajzolatot is mutatják.

Lesznek nagyobb, nehezebb, tisztított felületű eladó darabok a Campo di Cielo (Argentina 1715) meteoritból. Szép tektitek is vannak (indonezit, moldavit stb.) Kondritok kisebb számban vannak, de azért azok is vannak, pl. NWA darabok.

Lesz eladó marsi eredetű, illetve holdi eredetű meteorit is, ezek apró méretűek.

Üdvözlettel,
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20140424/2e091351/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról