[VCSE-LevLista] Pályázat

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2014. Feb. 20., Cs, 08:03:41 CET


Szervusztok!

Ha valakinek lenne ötlete, vagy szívesen indulna ilyenen, örömmel segítek a pályázatírásban. Részletek:

http://www.urvilag.hu/magyar_korszeru_oktatas/20140219_palyazat_muholdas_misszio_2014

Részletek az űrvilágról:


PÁLYÁZAT: Műholdas misszió 2014
Korszerű oktatás, Hazai kutatóhelyek és űripar - 2014.02.19 07:15.

A BME fiataloknak szóló, kétfordulós pályázatán kis műholdak fedélzetén végrehajtható mérésekre várnak ötleteket.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) kétfordulós pályázatot hirdet két korosztály számára (18 év alattiak, illetve 18 és 35 év közöttiek) nano- és pikoműholdak fedélzetére kerülő, a Föld környezetét vagy a Föld felszínét vizsgáló mérésekre, biológiai kísérletekre, illetve űrtechnológiai fejlesztési ötletekre.

A Műholdas misszió 2014 pályázatra pályázni lehet olyan méréssel, amely a Föld körüli térség, illetve a Föld felszínén lezajló folyamatok vizsgálatához kapcsolódik. A pályázók javaslatot tehetnek új érzékelők alkalmazására, a meglévő adatok feldolgozására. A pályázat keretében biológiai jellegű kísérletek is javasolhatók. A javasolt mérésnek, illetve kísérletnek megvalósíthatónak kell lenni egy, vagy flottában repülő több nano- vagy pikoműholdon.

A pályázat lehetőséget nyújt olyan ötletek benyújtására is, amelyek az űrtechnológia körébe tartoznak. Például kis műholdak korszerű energiaellátó, tárolórendszereire, a fedélzeti berendezések konstrukciójára, alkatrészválasztási szempontokra, a hőegyensúly biztosítására, hatékonyan működő helyzetstabilizálási elvekre, a kockák struktúrájának, szerkezeti anyagának megválasztására, stb.

Pályázni kizárólag a BME Egyesült Innovációs és Tudásközpont honlapjáról letölthető<http://www.eit.bme.hu/palyazat_140217.html>, a korkategóriának megfelelő űrlapon lehet. Ott a részletes kiírás is elolvasható. Az első forduló beadási határideje: 2014. április 12.


Üdv,

Szilárd

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20140220/6e1af960/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról