[VCSE-LevLista] Észlelők kerestetnek

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2014. Már. 14., P, 11:44:39 CET


Szervusztok!

Egy korábbi felhívásomat ismétlem meg szélesebb körben.

Többünknek van távcsöve, némelyikünknek óragépese vagy GoTo-s, másoknak csak egyszerű mechanikán lévője. Akinek nincs vagy nem a legkorszerűbb műszere van, nagyon szívesen nézne mások nagyobb, jobb optikájú vagy mechanikájú távcsövébe, vagy tenné fel rá fényképezőgépét.

Korábban szerveztünk ilyen észlelőesteket, ahol egy-egy tagtárs vbagy az Egyesület távcsövébe néztünk bele.

Lenne most is ilyenre igény a hozzám eljutott levelek alapján.

Május 2-án este ilyen észlelőestet szervezünk Zalalövőre, a közgyűlés utánra. De ezen felül is lenne igény közös észlelésekre. Kérem, írja meg nekem vagy akár ide a levlistára, március és április hó folyamán ki mikor érne rá, vagy jönne el szívesen, ki tud kocsit és távcsövet hozni, ki csak észlleő lenne, milyen messzire menne el maximum, és meddig tud kb. maradni. Ezek alapján egyeztetünk a holdfázisok és a leveleitek alapján.

Annak is nagyon örülök, ha egymásal veszitek fel a kapcsolatot, és egymás között szerveztek észleléseket. A szép szöveges leírásokat, rajzokat és fotókat a VEGA-ban vagy a honlapunkon szívesen közöljük, így a többiek is láthatják, mit észleltetetk, és vajon hova lehet csatlakozni távcsövezés céljából.

Köszönettel,
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20140314/7f35579e/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról