Az APOD mai felvételén a New Horizons űrszonda legújabb felvétele látható.  Az űrszonda folyamatosan küldi a fedélzeti tárolóiban lévő adatokat. A most látható képet 2015. december 10-én publikálta a NASA.

VCSE - Mai kép - Szputnyik síkság - NASA
VCSE – Mai kép – Szputnyik síkság – NASA

A kép bal oldalán a szilárd nitrogénből álló al-Idrisi hegység látható. A jobb oldalon látható pikkelyes mintázatú felszín a Szputnyik-síkság, amely távolról nézve egy szívre hasonlít.

A felvétel a 2015. július 14-i legnagyobb megközelítést megelőzően 15 perccel készült. A képen a felszín 80 km széles részlete látható. A kép két képrögzítő rendszer felvételeinek összegzésével készült. A nagy felbontású részleteket a LORRI (Long Range Reconnaisance Imager –  látható tartományban működő, nagy felbontású, 1024×1024 képpont felbontású CCD kamera 20,8 cm-es átmérőjű optikával) kamerája készítette. Az így nyert kép maximális felbontása 77 m/képpont. A színes kép elkészítéséhez szükséges színcsatornákat a Ralph/MVIC rendszer szolgáltatta, ami látható tartományban a vörös és kék, valamint a közeli infravörös tartományban rögzítette az adatokat. A színcsatornák adatait tartalmazó felvételek sokkal kisebb felbontásúak voltak, megközelítőleg 630 m/képpont.