[VCSE-LevLista] Legfrissebb meteorképek

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2011. Május. 2., H, 08:47:45 CEST


Szervusztok!

Ma nem képet küldök, hanem egy linket, fogadjátok szeretettel:

http://www.vcse.hu/meteorok/videometeor_latest.html

Ezen a linken minden nap láthatjátok, hogy a VCSE meteorkamerája milyen meteorokat észlelt előző este. Egy kis bevezető szöveg után elérhetők az észlelt események időpontja, az esemény fényessége és időtartama, alatta pedig az észlelt jelenségek képei. Ha a képekre klikkeltek, a kép mérete megnő és részleteiben is lehet tanulmányozni az eseményt.

Eseményt, jelenséget írok: a kamera ugyanis meteorokon és tűzgömbökön kívül denevéreket, baglyokat, de műholdakat, sőt például a Nemzetközi Űrállomást is észleli időről-időre, és az automatikus feltöltés jellegéből fakadóan ezeket nem szűrjük ki, csak napokkal-hetekkel később, emberi közbeavatkozással.

Amennyiben az előző éjjel nem volt észlelés (mert nem tűnt fel meteor vagy denevér stb., mert felhős, esős, borult időjárás volt stb.), akkor a legutolsó sikeres éjszaka meteorjait láthatjátok itt.

Mivel sokunkat érdekelnek a meteorok, érdemes napról-napra visszatérni erre az oldalra és rendszeresen megnézni az észleléseket. A következő meteorkamera már majdnem működik, kipróbálását a felhős-esős időjárás késlelteti...

Üdvözlettel:
Szilárd

P.S.: A többi magyarországi meteorkamera eredményeit akár a www.videometeor.hu<http://www.videometeor.hu/> oldlaon is nyomon lehet követni.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20110502/3cc2c8b9/attachment.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról