[VCSE-LevLista] Szeptemberi észlelőéjszaka

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Aug. 29., Sze, 09:55:01 CEST


Kedves Tagtársaink, Barátaink!

A Vega Csillagászati Egyesület 2012. szeptember 7/8-a éjszakáján (péntek/szombat), vagy ha borult lenne, akkor 8/9-én észlelést szervez Zalalövőre.

Szállás: 5-8 fő számára faházban, további résztvevők számára a ház körül a saját maguk által hozott sátorban.

A házigazda saját termelésű borral és ásványvízzel kedveskedik a résztvevőknek. A részvétel ingyenes, az utazást mindenki magának fizeti; étkezés céljából 1-2 szendvicset hozzatok magatokkal. Ottalvóknak hálózsákot hozniuk célszerű, ágynemű nincs. Meleg ruhát hozzatok.

Az utazást mindenki saját maga intézi. A vonattal vagy busszal érkezők számára a lövői busz/vasútállomástól az észlelőhelyig biztosítjuk a gépkocsival történő szállítást. Zalaegerszeg felől érkezőknek a 18.30-as vonatot ajánljuk (18.57-re van Zalalövőn). Kérjük azon tagtársaink segítségét, akiknek kocsijában lenne még hely, és kocsival nem rendelkező tagtársainkat, barátainkat tudnák fuvarozni Zalaegerszegről Zalalövőre és vissza! Aki ezt fel tudja ajánlani, kérem, jelentkezzen nálunk e-mailben vagy telefonon.

Asztrofotózásra és távcsöves megfigyelésre rendelkezésre áll a TIT 127/1500 MC távcsöve és a VCSE 250/1200 Newton-távcsöve. A vizuális észlelőknek lehetőségük van teljesíteni a Nyár-20 észlelőprogramot. Ez 20 db, jellegzetes mélyég-objektumból és kettőscsillagból álló gyűjtés, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kellene. Aki ezt a 20 objektumot megnézi, és röviden (1-2 mondattal) jellemzi, majd a listát leadja a VCSE-nek, észlelői oklevelet kap! Többen elkezdték már a nyári táborban végigészlelni a listát, nekik lehetőségük van most befejezni. A csillagászati nyár idén amúgy is csak szeptember 22-én ér véget.

Ha mindkét éjszakára kilátástalanul borult égbolt adódik, akkor a program elmarad.

Kérjük a részt venni szándékozókat, szept. 7-e (péntek) délig egy rövid e-mailben a vcse at vcse.hu címen, vagy a 70/283 57 52-es telefonra küldött SMS-ben jelezzék részvételi szándékukat.

Üdvözlettel:
Péter és Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120829/4446f533/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról