[VCSE-LevLista] Meteorfelvételek katalógusa

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Feb. 21., K, 21:29:43 CET


Kedves Barátaim!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani tagtársaink másfél éves munkájának eredményeit, ami remélhetőleg sok éven át folytatódik majd:

http://www.vcse.hu/meteorok/videokamera_analyzed/videometeor_analyzed.html

Megtalálhatók itt a 2010-2012-ben eddig általunk észlelt 5588 meteor (és denevér...) adatai ASCIII-formátumban (meteors.dat), a táblázat oszlopainak magyarázata (magyarazat.doc), az egyes éjszakákon észlelt meteorok száma (metstat.dat), az egyállomásos észlelésekből a rajtagság meghatározásának leírása (ennek végén az észlelési eredmények első statisztikája és szimultán vizuális-videos észlelések összehasonlítása - akit a matematikai részletek untatnak, lapozzon a file végére!!!), valamint a fényesebb meteorok videói is (10x-es lassításban).

Lejjebb néhány ajánlott oldal után pedig 100-ásal csoportosítva az észlelt meteorok (denevérek...) fotói és adatai. Egy idő után akár unalmas is lehet ennyi szép meteort és meteorvideót megnézni :-)

Munkánkat ilyen formában is bemutatjuk, és a nyers eredményeket közzétesszük további felhasználásra. Az eredmények az IMO (Nemzetközi Meteoros Szervezet) adatbázisának részét is képezik, adataink oda is bekerülnek. (Mindezt az 1%-aitok, a tagdíjak, no meg alelnökünk támogatása tette lehetővé). Az adatokat pedig a jövőben is tovább gyűjtjük és elemezzük, ez csak a képek és a számok közzététele.

Minden visszajelzést (akár pozitív, akár negatív) örömmel veszünk!

Jó nézelődést kívánok a videók és meteorfotók között:
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20120221/c3c45667/attachment-0001.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról