[VCSE-LevLista] Egyesületi hírek, VCSK

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Ápr. 2., K, 19:59:21 CEST


Szervusztok!

Remélem, jól telt a húsvét nektek.

A következő Virtuális Csillagászati Klub-összejövetel 2013. április 10-én, szerda este 20 órai kezdettel lesz skype-on. Előadó és téma: Jónás Károly - Tepliczky István: A déli csillagos égbolt alatt. Az előadás a múlt hónapban betegség miatt elmaradt előadás pótlása. Májusban Mohácsi István beszél nekünk, júniusban pedig - az első félév zárásaként - az üstökösök fényességelőrejelzési módszereiről és problémáiról tart előadást Csizmadia Szilárd.

Április 13-án (szombaton) tartjuk közgyűlésünket 12.45 órai kezdettel. A rövid közgyűlést érdekes előadások követik, majd Zalalövőn észlelőhétvége lesz. A részletes program megtalálható a www.vcse.hu<http://www.vcse.hu> weboldalon. Kérem, aki jön a közgyűlésre illetve az észlelőhétvégére, vagy ezek közül bármelyikre, legyen szíves ezt előre jelezni a vcse at vcse.hu e-mail címen! Az észlelőhétvégét illetően fontos, hogy a faház korlátozott befogadóképességű, amiben az előre jelentkező észlelők alhatnak meg (hálózsákot hozni kell). Kérem, jelezzétek, ki kér kocsis segítséget, illetve ki tud kocsival a tagtársak szállításában segíteni. Az észlelőhétvégére a közgyűlésről közvetlenül megyünk. Részletes programot kb. hétfőig megírjuk. Az észlelőhétvége idén csak egy éjszakás, április 13/14-e éjszakája.

A közgyűlés programja a következő:

1. Elnöki megnyitó.
2. Elnökségi beszámoló.
3. Tagdíjak meghatározása.
4. Hettyei János Díj odaítélése és átadása.
5. Egyebek.

Utána (megismételt közgyűlés esetén a zárójelbeli időpontok érvényesek):

13.30 (13.45): Szünet, utána előadások.
13.45 (14.00): Nagy Viktor: Az űrbányászat perspektívái.
14.15 (14.30): Csizmadia Ákos: Az (1441) Bolyai kisbolygó neve
14.45 (15.00): Dr. Csizmadia Szilárd: Meteorithullások a közelmúltban
15.00 (15.15): Bánfalvi Péter, Bíró Zsófia, Zelkó Zoltán, Hegedüs Tibor, Csizmadia Ákos, Pető Zsolt, Dr. Csizmadia Szilárd: Tűzgömbészlelések, szép meteorok

15.30 (15:45): Szünet, majd indulás a zalalövői VCSE-észlelőhétvégére.

Az idei ifjúsági csillagászati cikkírói pályázat kiírása a honlapunkon megtalálható. Leadási határidő: június 21. Aki pályázna, azt erősen biztatjuk a munkára; aki tud érdeklődőről, aki indulna rajta és a feltételeknek megfelel, annak kérem továbbítsátok a pályázati felhívást. Örülnék, ha terjesztenétek a pályázat hírét!

Üdvözlettel,
Szilárd
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130402/676ca49c/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról