[VCSE-LevLista] Masik csapatverseny: Celpont a Mars

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2013. Jan. 8., K, 12:23:05 CET


A MANT kirasa. ha erdekel valakit es segitseg kell, jelentkezzen!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ha idén nem is lesz világvége, az biztos, hogy lesz MANT diákpályázat! A témakör: Célpont a Mars. A pályázat minden résztvevője kedvezményesen juthat el 2013 nyarán a MANT Űrtáborba, sőt a legjobb helyezést elérőknek egyáltalán nem kell aggódniuk a részvételi díj miatt. Tedd próbára tudásod és nyerd meg te a diákpályázatot!

Az idei pályázat újdonsága, hogy az egyéni indulók mellett már 2-4 fős diákcsapatok pályázatait is fogadjuk, és külön értékeljük. További újdonság, hogy a választható feladatok között megjelenik a videókészítés is.

Ugrás a részletekre és a beadásra<http://mant.hu/diakpalyazat#reszletek>

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal<http://www.infoalap.hu/> együttműködve, az Űrvilág<http://www.urvilag.hu/> támogatásával az ENSZ Világűrhét alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat témaköre: Célpont a Mars

Ezen belül például az alábbi témákkal kapcsolatos munkákról lehet szó:
– már lezajlott Mars-küldetések áttekintése
– egy új űrszondás program kidolgozása
– szabadon választott marsi tájegység látnivalóinak ismertetése
– a felszíni környezet lakhatósági viszonyainak és életlehetőségeinek bemutatása
– az emberes Mars-expedíció lehetséges megvalósítása
– földfelszíni Mars-analóg terepgyakorlatok, szimulált marsi expedíciók
– a marsi élet esetleges felfedezésének természettudományos és filozófiai értékelése
– a Marson játszódó science-fiction alkotás (pl. könyv vagy film) elemzése

A megjelölt témák közül lehet egyet választani, lehet többet választani, lehet mindegyikkel foglalkozni. A megjelölt témák mellett természetesen bármilyen, a pályázati kiírás címéhez kapcsolódó témát fel lehet dolgozni!

Beadási határidő: 2013. február 10.

Nyeremények

A 11–14 éves korcsoportban a három legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül. Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2013-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A 15–18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó diák térítésmentesen vehet részt a 2013-es MANT Űrtáborban. A második helyezettnek a részvételi díj 50%-át elengedjük, a harmadik helyezettnek a részvételi díj 33%-át engedjük el.
Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2013-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A látássérült pályázók közül a legjobb pályaművet benyújtó három fiatal egy exkluzív látogatáson vehet részt egy budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézményben. Ezt a lehetőséget a MANT a Huntsville-ben járt magyar kísérőkkel valamint az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal közösen hirdeti meg.
Az érvényes pályamunkát beadó összes látássérült pályázó elnyeri a MANT ifjúsági tagságát, az esedékes tagdíj összegét a 2013. évre elengedjük.

A díjakat mind egyéni, mind csapat kategóriában átadjuk.

A fentiek csupán a tájékoztatást szolgálják, a pontos részleteket a pályázati felhívás tartalmazza.

Részletek

A pályázati felhívás itt olvasható.<http://mant.hu/diakpalyazat_felhivas>
A pályázati felhívás letöltése PDF-formátumban.<http://mant.hu/dokumentumok/diakpalyazat_felhivas_20120920.pdf>

Tudáspróba feladatai:
A tudáspróba kérdései<http://mant.hu/dokumentumok/diakpalyazat_tudasproba_feladatok_celpontamars.pdf>

Pályázat beadása:
Az alkotásokat ezen a linken tudod feltölteni.<http://mant.hu/diakpalyazat_feltoltes>

Ahhoz, hogy feltölthesd az alkotásodat/alkotásaidat (vagy az általad képviselt csapat alkotását/alkotásait), először regisztrálnod kell, amit ezen az oldalon tudsz megtenni<http://mant.hu/diakpalyazat_regisztracio>. Utána a regisztráció során megadott felhasználónév-jelszó pár segítségével be tudsz jelentkezni a rendszerbe<http://mant.hu/diakpalyazat_belepes>, és fel tudod tölteni<http://mant.hu/diakpalyazat_feltoltes> az alkotásaidat.

FONTOS információk:

Az E feladat választása esetén a videót a Youtube-ra kell feltölteni. A Youtube-videó linkjét be kell másolni egy szövegfájlba, és azt a szövegfájlt (amely csak a linket tartalmazza) fel kell tölteni a mi rendszerünkben a megadott határidőig.

Csapat regisztrációja esetén a csapatvezetőnek kell regisztrálnia és megadnia a különböző adatait, a regisztráció végén pedig meg kell adnia a csapat többi tagjának a nevét. A csapat korcsoportja a legidősebb csapattag korcsoportja lesz.

Ha valaki nem csapatként regisztrál, akkor a csapatnév és csapattagok nevei részt hagyja üresen.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20130108/1fc49618/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról