Az idei VEGA ’21 Nyári Amatőrcsillagászati Megfigyelőtáborban lehetőségük lesz a résztvevőknek tesztelni néhány új, csúcskategóriás fényképezőgépet. Tesztelés alatt egész éjszakás asztrofotózást, tájképek készítését értjük, és erre a tábor egész ideje alatt lehetőségük lesz.

A táborozók a fényképezőkkel járó adapterek miatt akár saját távcsövükkel, optikájukkal, objektívjeikkel is kipróbálhatják, hogy a piacon elérhető, a legjobbak közt lévő fényképezőgépek hogyan teljesítenek az őrségi csodás ég alatt. Reméljük, derült is lesz hozzá!

Canon EOS R típusú fényképező a VEGA ‘2020 táborban

A tavalyi évben tesztjelleggel már volt egy együttműködés az egyesület és a Canon Hungária Kft. között a tábor idejére, akkor is fényképezőket és objektíveket kaptunk: két darab Canon EOS R, és egy Canon EOS RP típusút, pár fényerős objektívvel és adapterrel. Idén ezt az együttműködést szeretnénk tovább vinni.

A szervezők a későbbiekben fogják tájékoztatni a résztvevőket a részletekről – a pontos eszközlistát a tábori résztvevők között később tesszük közzé, vagy hogy hogyan lehet kérni egyet, hogyan osztjuk be egymás között.

Ezúton is köszönjük a Canon Hungária Kft. támogatását!