Az Egy hét a csillagok alatt című országos rendezvénysorozat keretében a VCSE tagjai az alábbi előadásokat és járdacsillagászati nyilvános távcsöves bemutatókat tartják:

2022. augusztus 5.: Egy hét a csillagok alatt távcsöves bemutató Zalaegerszegen, a Gébárti tónál. Kezdési időpont: 21 óra. A rendezvény csak derült idő esetén lesz megtartva. Esőnap: augusztus 6. Hold, csillagképek, bolygók bemutatása.
2022. augusztus 5.: Távcsöves bemutató (járdacsillagászat) Zalacsében 20:30 órától a sportpályán. Fő téma a Hold.
2022. augusztus 5.: Távcsöves bemutató (járdacsillagászat) Nicken (Vas megye) a VCSE és a répcelaki RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület szervezésében. 21 órától csillagászati bemutatót tartunk a nicki műgát közelében található Rába Természetháznál. Esőnap augusztus 6-a, szintén 21 órai kezdés.
2022. augusztus 8-án és 10-én távcsöves bemutatókat tartunk a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központnál (járdacsillagászat) 21 órától.
Az augusztus 8-i távcsöves bemutató a rossz időjárás miatt elmarad! Reméljük, 10-én megfelelő lesz az időjárás.
2022. augusztus 12.: Hévízi Pokróc Fesztivál 19 órától a hévízi Egregyi Múzeumban. Először Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós tart előadást és kérdezni is lehet tőle. Utána a VCSE nevében tart csillagászati ismeretterjesztő előadást tagtársunk, majd a Holdat lehet megfigyelni távcsöveinkkel.