A 2021. évre az alábbi egyesületi programokat tervezzük (időjárási és egyéb okokból változások lehetségesek!). A vastag betűvel szedett dátumok a kategória soron következő programjait jelentik:
Nyári tábor:
Augusztus 7-14.: Nyári tábor
Észlelőhétvégék:
Július 17-18.: nyári észlelőhétvége Illancson
Szeptember 9-12.: Ausztriai észlelőhétvége
Dec. 3-5.: Téli észlelőhétvége Dobronhegyen
Ifjúsági szakköri foglalkozások: 
Ifjúsági szakkör: március 8., 22., 29., április 6., 19., 26., május 3., 11., 17. – csak egyesületi ifjúsági tagoknak 20:00-20:45 között.
Ősszel: szeptember 13., 20., 27., október 4., 11., 18., 25., november 8., 15., 22. – 20:00-20:45 között.
 
Felnőtt szakkör:
Újonnan induló felnőtt, kezdő és középhaladó szakkörünk (bármelyik egyesületi tag jöhet, nem csak a felnőttek és nem csak a kezdők 🙂 ): április 27., május 25., június 8., 22., július 6., 20., szeptember 21., október 5., 19., november 9., 23., december 15. és 28. Ezek 18-19 óra közöttre vannak betervezve. Ha derült van, akkor közben észlelünk az egyesületi távvezérelt csillagdából!
Csillagászat Napja:
Május 15.: Csillagászat Napja, online távcsöves bemutatóval. 
Október 9.: Csillagászat Napja, zalaegerszegi távcsöves bemutatóval.
Találkozók:
Április 1.: Magyarországi és határon túli magyar csillagászati és űrkutatási szervezetek virtuális találkozója zoomon.
Április 10. 14-16. óra: a VCSE 2021. évi közgyűlése.
Virtuális Csillagászati Klub:
Január 12.: Kérdezd meg a csillagászt! (Román Dávid műsorvezető; Paragi Zsolt, Klagyivik Péter, Hegedüs Tibor, Csizmadia Szilárd csillagászok és Császár Kornél egyetemi hallgató)
Február 15.: Chilei napfogyatkozás a covid árnyékából (Jónás Károly)
Március 30.: A székesfehérvári Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló és a VCSE közös Virtuális Csillagászati Klubja: Csizmadia Szilárd: Együttállások és fogyatkozások
 
Április 26.: VCSK: Csizmadia Szilárd: 30 éves a Vega Csillagászati Egyesület – az ismeretterjesztés új útjai a 21. században
 
Május 31.: VCSK: Klagyivik Péter: Bolygókeresés mesterséges intelligenciával
 
Június 28.: VCSK: Ágoston Zsolt: Hozzunk anyagot más égitestekről!
 
Szeptember 20.: VCSK: Dálya Gergely: Gravitációs hullámokról elemi szinten
 
Október 9.: Csillagászat Napja, online távcsöves bemutatóval. Ha az időjárás és a járványügyi helyzet engedi, akkor előtte vagy utána napon vagy aznap rendes távcsöves bemutató is lesz Zalaegerszegen.
 
Október 18.: VCSK: Paragi Zsolt: Rádiócsillagászat: mit veszítünk az areciboi rádiótávcső pusztulásával – hova fejlődik a rádiócsillagászat
 
November 30.: A székesfehérvári Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló és a VCSE közös Virtuális Csillagászati Klubja: Csizmadia Szilárd: Henrietta Leavitt és a 13 milliárd fényévre vezető kozmikus távolságlétra első lépcsőfoka
 
December 20.: VCSK: Bánfalvi Péter – Csizmadia Szilárd: a 2022. év csillagászati látnivalói
 
– A Virtuális Csillagászati Klubon bárki részt vehet, ingyenesen.
– A távcsöves bemutatókon, amennyiben a szervező a VCSE, úgy ingyenesen részt lehet venni (adományokat szívesen fogadunk ezeken a bemutatókon, a bemutatók bármelyikének oda lehet adni). Amennyiben meghívásra tartjuk a távcsöves bemutatót szolgáltatásként, úgy a meghívó határozza meg a belépés/részvétel feltételeit.
– Az ifjúsági és felnőtt szakkörön a VCSE, a TIT Öveges Egyesület és az MCSE Zalaegerszegi Csoport tagjai ingyenesen vehetnek részt, mások éves szakköri részvételi díj befizetése ellenében – utóbbi összege megegyezik az adott évre szóló rendes tagdíjak (kedvezmények nélküli) összegével.
– Az észlelőhétvégeken és a nyári táborokon előzetes regisztráció ellenében, a közzétett felhívás szerinti feltételekkel lehet részt venni, általában véve 13 éves kortól.