A Bakonyi Csillagászati Egyesület (BCSE) a Vega Csillagászati Egyesület részvétlével egész napos programot szervez a Zalaegerszegen.

A Tapintható Univerzum program során összesen 90 tapintható, domborított, egyedileg festett modellen keresztül ismerheti meg a közönség a Naprendszerünk égitesteit. Az egyes makettekhez részletes hanganyag tartozik. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó emberek számára hiánypótló módon adnak betekintést az Univerzum leginkább látás útján megismerhető izgalmas világába. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt.

Forrás: BCSE, szeged.hu
Forrás: BCSE, szeged.hu

A Naprendszer égitestjeinek többsége mellett megismerhetik a Hold érdekesebb felszíni alakzatait, de tapinthatók lesznek meteoritok is.

A bemutató teljes élvezetéhez NFC vagy QR-kód olvasására alkalmas okostelefon szükséges, fülhallgatóval. (A legtöbb okostelefon alkalmas NFC és QR-kód olvasásra.) Amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel, kérjük, azt mindenképpen hozza magával!

A részvétel ingyenes.

Helyszín: Keresztury ÁMK (VMK) Zalaegerszeg, Landorhegyi út 24.

Ideje: 2022. április 2. 13.00 – 15.00 bárki részére (ép látású érdeklődők számára is). 10-13 óra között kizárólag látássérültek részére.

A BCSE hasonló korábbi, Vas megyei kiállításáról egy rövid tudósítás itt érhető el: