Az APOD weboldalán egy animáció látható a Nemzetközi Űrállomásról ( (angolul: International Space Station, rövidítve: ISS, orosz rövidítése latin betűs fonetikus átírással: MKSZ) .

Az űrállomás első modulját, a Zarját 1998. november 20-án indították Bajkonurból. Ezt követően, kisebb-nagyobb szünetekkel évente újabb modulokkal növekedett az űrállomás. Ezt a folyamatot lehet a fenti animáción nyomon követni. Az űrállomás a nemzetközi tudományos és műszaki együttműködés és fejlesztés eredménye.

Az űrállomás körülbelül 360 km magasságban, alacsony Föld körüli pályán kering. Emiatt folyamatosan érintkezik a légkör legfelső rétegével, ami lefékezi az űrállomást. A fékezés hatására az űrállomás veszít a magasságából és a Föld fele süllyed. Ezt a süllyedést állandóan korrigálni kell, amit jelenleg vagy a a Zvezda modul két főhajtóművével, vagy az űrállomáshoz kapcsolt teherszállító űrhajók hajtóművével oldják meg. A pályakorrekció lényege, hogy az űrállomást a haladási irányába felgyorsítják, így eltávolodik a felszíntől.
Tervek között szerepel, hogy a pályamódosításokat ion hajtómű segítségével oldanák meg, amihez a hajtóanyag az oxigén előállítása során (vízbontás) melléktermékként keletkező hidrogén lenne. A keletkező hidrogént jelenleg kiengedik a világűrbe.

A továbbiakban két “élő képet” lehet látni az űrállomásról.  Az élő kép időnként technikai okokból (kommunikációs szünet, kamera váltás, stb megszakad. Ilyenkor egy “várakozó” kép látható. Ha a képernyő sötét, akkor az űrállomás a Föld sötétbe burkolózó féltekéjén jár. (A komplexum 90 percenként hajt végre egy keringést, így nem kell sokat várni, hogy a bolygó ismét a szemünk elé kerüljön.)