Nagyon komoly dolgozatokat kaptunk idén, nagyon magas színvonalúak voltak, és ezért igen sokat töprengtünk a vezetésben, mi is legyen a Vega Csillagászati Egyesület 2017. évi ifjúsági cikkírói pályázatának végeredménye. Végül a bírálók a következő eredményt állapították meg:
I. helyezést ért el Orosz Tímea Irány a galaxisok közepe! – Fekete lyukak nyomában c. írása. (SZTE I. éves vegyész doktorandusz). Jutalma 15 000.- Ft, és, ha elfogadja, egyéves VCSE-tagság.
 
II. helyezést ért el Szűcs Mátyás WASP-69 exobolygó c. írása. (Puskás T. 14. évfolyam). Jutalma 10 000.- Ft, és, ha elfogadja, egyéves VCSE-tagság.
 
III. helyezést ért el Szarka Bence tagtársunk Lehet-e élet a Naprendszer holdjain? c. írása. (Gyermekház Gimnázium). Jutalma 5 000.- Ft és jövőre nem kell VCSE-tagdíjat fizetnie.
 
(Az első két helyezett nem a VCSE tagja – de reméljük, azok lesznek! 🙂 )
 
A nagyon magas szintű cikkek miatt idén dicséreteket is kiosztunk a legjobbaknak.
 
Dicséretben részesítjük tehát:
 
Hodos Katinka tagtársunk Gyorsulva táguló Univerzum c.,
Nagy Felícián tagtársunknak (Pattantyús Á. Gimnázium) #Csorna #Csillagok c.,
Haluska Mirabel (Vajda P. Evangélikus Gimnázium) Vesta kisbolygó c.,
Kelemen Péter (BME) Naprendszerünk holdjai. Lehet-e élet naprendszerünkön belül? c.
 
írását. Jutalmuk a dicséreten kívül egyéves VCSE-tagság, ha elfogadják, illetve a nyári tábori részvételből is kedvezményt kapnak, ha jönnek az idei VCSE-táborba: a normál jelentkezési időszaknak megfelelő árból adott 5 000.- Ft kedvezményt vehetnek még igénybe.
 
Benyomásunk az, hogy nagyon magas szintű volt mindegyik írás, de nem túl magas: kiváló ismeretterjesztő cikk lesz mindegyik kisebb-nagyobb (inkább apró) szerkesztés után a VEGA-ban. Nagyon szépen köszönjük nekik, hogy pályáztak, hogy vállalták a megmérettetést. Igazából nagyon nehéz feladat elé állították a bírálókat, néha nüansznyi faktor döntött a helyezésen.